03 746 42 70

O podjetju KOTIS

Tiskarna KOTIS je družinsko podjetje, ki se že več kot 30 let uspešno razvija in nenehno izboljšuje. Naša dejavnost obsega ofsetni in digitalni tisk, grafično pripravo in pestro dodelavo tiskovin. Tiskamo promocijski in pisarniški material. Posebej smo specializirani za tisk in izdelavo embalaže ter navodil različnih aparatov ali strojev (tudi na zelo tankih papirjih).

Smo zaupanja vredna stranka, ki dosega visoke ocene po kvaliteti, odzivnosti in točnosti dobav pri svojih kupcih. Odlikujejo nas visoka kakovost naših izdelkov, konkurenčne cene, hitra odzivnost, fleksibilnost in znanje. Naše reference: BSH Hišni aparati, Iskra Mehanizmi, GPS Group Ponosni smo tudi na pridobljene certifikate ISO 9001, ISO 14001 in FSC®, s katerimi lahko kupcu zagotovimo kakovostne in okolju prijazne izdelke.

 

Prizadevamo si za nenehno posodabljanje strojne in programske tehnološke opreme. V letošnjem letu smo izpeljali naslednji projekt:

PROJEKT »Investicija v nakup nove tehnološke opreme PlateRite 8600NII-E«

OPIS PROJEKTA: Nakup strojne opreme (CTP – Computer to plate) za izdelavo tiskarskih plošč za ofsetni tisk PlateRite 8600NII-E s polnilno kaseto za avtomatsko vlaganje plošč v stroj in priključki za direktno povezavo stroja do že obstoječega razvijalnega stroja za tiskarske plošče. Naložba je del ukrepov slovenskega načrta, ki ga financira mehanizem.

CILJI PROJEKTA:

 • z nakupom nove sodobne tehnološke opreme PlateRite 8600NII-E razširiti zmogljivosti obstoječe proizvodnje,
 • modernizacija proizvodnje in zmanjšanje razvojnega zaostanka,
 • digitalizacija proizvodnje,
 • prehod v nizkoogljično, krožno in podnebno nevtralno gospodarstvo,
 • povečanje podjetniške aktivnosti in tržne naravnanosti ter konkurenčne uveljavitve podjetja,
 • prispevek k večji energetski in snovni učinkovitosti poslovanja podjetja ter uvedba ekološko prijaznejše tehnologije in procesov.

PRORAČUN PROJEKTA:

 • lastna sredstva: 10.320,00 EUR brez DDV
 • EU financiranje: 100.000,00 EUR brez DDV

SKUPAJ: 110.320,00 EUR brez DDV.

TRAJANJE PROJEKTA: 01.05.2022 do 30.09.2022

Več informacij najdete na: noo.gov.si

„Financira Evropska unija – NextGenerationEU“

 

Poslanstvo

Naše poslanstvo je kvaliteten in okolju prijazen odtis, ki nudi našim kupcem višjo dodano vrednost in prepoznavnost pri posredovanju naših produktov.

Vizija

Tiskarno KOTIS razvijamo kot okolju prijazno podjetje, ki nenehno izboljšuje kakovost izdelkov, razvija lastno znanje in išče tehnološke rešitve, s katerimi želi učinkovito uresničevati potrebe uporabnikov.
Trudimo se, da bi kupcem ponudili širok spekter tiskarskih storitev in širimo prepoznavnost naših izdelkov na širši Slovenski in tuji trg.

Vrednote

 1. Hitra odzivnost in fleksibilnost
 2. Kakovost
 3. Varovanje okolja
 4. Spoštovanje zakonodaje
 5. Odgovornost za izpolnjevanje nalog
 6. Družbena odgovornost
 7. Partnerstvo in zaupanje

Naša zgodba

Tiskarsko dejavnost smo otvorili z neskončnim tiskom in se počasi razširili na klasični ofsetni tisk ter tisk kuvert. Iz manj zahtevnih tiskovin kot so bloki in obrazci, smo prešli na zahtevne večbarvne tiskovine. Posodobljena oprema s CTP tehnologijo na oddelku priprave nam je omogočila hitrejšo in okolju prijaznejšo pripravo tiskovnih form. Usposobili smo se tudi za trg potiskane embalaže in tiskovin z možnostjo klasičnega ali UV lakiranja. V zadnji letih smo našo strojno opremo prilagodili tudi za tisk in izdelavo navodil na zelo tankih papirjih.